Előadás / Poszter

Előadások

Az előadások időtartama 10 perc, melyet 5 perc vita követ. Kérjük az időpontok pontos betartását.
Az előadásokhoz számítógépes kivetítést biztosítunk. Saját laptop használata nem megengedett. Kérjük az előadókat, hogy az előadás anyagokat a technikusnak időben leadni szíveskedjenek, legkésőbb az előadások előtti szünetben, az előadás helye szerint megadott teremben.

Elektronikus poszterek / poszter bemutatás menete

Az elektronikus formátumú poszterek megtekinthetők 2021. február 5-én 12.00 órától február 6-án 13.00 óráig. Poszter bemutatásra 2021. február 5-én 12.15 órai kezdettel kerül sor, E-poszter formájában. Kérjük a poszter egyik szerzőjét, hogy a szekció ideje alatt a megadott teremben tartózkodjon, hogy az üléselnökkel és az érdeklődőkkel az adott poszter tartalmát megbeszélhessék. A poszterek bemutatására kb. 5 perc áll rendelkezésre.

Az absztrakt beküldés feltételei

Az előadás anyaga korábban hazai publikáció formájában nem jelent meg.
Terjedelme minimum 1400, maximum 1800 karakter.
Tartalma informatív.
Vizsgálatok esetén kiértékelt adatok.
Legalább az egyik szerző részt vesz a kongresszuson.
Az előadó akadályoztatása esetén legkésőbb egy héttel a prezentáció előtt írásos formában jelzi azt a Kongresszusi Irodának.

A feltételeknek nem megfelelő absztrakt esetén előadás nem tartható.

Absztrakt beküldési határidő

2020. november 20.

Absztrakt visszaigazolás

A visszaigazolásokat az absztrakt elfogadásáról/elutasításáról 2020. december 11-ig a felelős szerzőnek elküldjük. Ha eddig az időpontig nem kap értesítést, kérjük jelezze a support@congressline.hu e-mail címen.

Technikai segítség

Ha nehézségei adódnak az absztrakt leadás során, a support@congressline.hu e-mail címen keresztül segítünk!

Böngésző követelmények

Az on-line rendszer a legtöbb jelenlegi böngészőn tökéletesen működik. Kérjük, győződjön meg, hogy az alábbi megfelelő böngészők egyikét használja az absztrakt leadásakor: Internet Explorer 9.0+ / Mozilla Firefox 4.0+ / Google Chrome 13.0+ / Opera 11.0+ / Safari 5.0+. Ha Ön ennél régebbi verziót használ, a megfelelő frissítést az absztrakt kezelő rendszer nyitó oldalán feltüntetett logókra kattintva letöltheti.

Formai követelmények

Előadás típusa

Kérjük, válassza ki az előadás típusát:
Előadás (szóbeli, 10 perc + 5 perc vitaidő)

Poszter (elektronikus)

Téma megjelölése

Kérjük, válassza ki az absztrakt témáját:

 • agydaganat
 • emésztőszervi daganatok
 • emlő daganatok
 • lágyrészdaganat
 • melanoma
 • nőgyógyászati daganatok
 • nővérfórum
 • pajzsmirigyrák
 • patológia
 • sebészet
 • szupportív kezelés
 • tüdődaganat
 • uroonkológia
 • egyéb

Szerzők

Kérjük, tüntesse fel az összes szerzőt abban a sorrendben, melyben szeretné, hogy az absztrakt fejlécében megjelenjenek. Jelölje ki a szerzők közül az előadó személyét!

Munkahely/osztály/város

Adja meg az összes szerző munkahelyét. Ha egy szerzőnek több munkahelye is van, kérjük a megjegyzés rovatban tüntesse fel a többi munkahelyét.

Absztrakt hosszúsága

Az absztrakt minimum 1400 karakter, maximum 1800 karakter hosszúságú lehet, a szóközökkel együtt. A cím sor, a szerző sor, és a munkahely sor nem számít a karakterszámba.

Kulcsszó

Kérjük, jelöljön meg min. 2, max. 5 kulcsszót.

Felelős szerző

Felelős szerző az a személy, aki az adatait megadja, amikor a rendszerben új felhasználóként lép be. A leadott absztraktokkal kapcsolatos összes értesítést az ő e-mailjére címére küldjük. Az ő felelőssége az összes információt eljuttatni az absztraktban közreműködő szerzőknek illetve előadónak.

Korrektúra

Mentés előtt ellenőrizze az absztraktját! Győződjön meg arról, hogy az esetleges speciális karakterek helyesen jelennek meg. Ha hibát talál, a VISSZA gomb használatával tudja kijavítani. Az absztraktokat módosítani/törölni a leadási határidőig bármikor lehet. A helyes absztrakt leadás a szerzők felelőssége. A szervező bizottság a határidőn túl és nem megfelelő módon leadott absztraktokért nem vállal felelősséget.

A szervező bizottság fenntartja a jogát arra, hogy az absztraktokat elbírálja, szükség esetén átdolgozásra visszaküldje a szerzőnek és/vagy a formáját előadásról poszterre változtassa. Előző években publikált anyagokat nem fogad el.

Az on-line rendszerben feltöltött absztraktról a program a megadott e-mail címre automatikus visszaigazolást küld. Kérjük, minden esetben ellenőrizze a spam mappát is! Amennyiben a felelős szerző nem kapja meg a beküldésről szóló visszaigazoló levelet,  elképzelhető, hogy hibásan adta meg e-mail címét a felhasználói fiókban. Ha minden adat helyes és a visszaigazolás nem érkezik meg, az absztrakt beadása sikertelen volt. 

GYIK

Nem tudok hozzáadni új adatot a Munkahely/Osztály/Város mezőkhöz. Az ÚJ FELVÉTELE, HA NINCS A LISTÁN gombra kattintok, de semmi nem történik.
Kérjük ellenőrizze internet böngészőjét, Ön valószínűleg az Internet Explorer 7.0, vagy korábbi verzióját használja, amivel a rendszer nem működik tökéletesen. A megfelelő böngészőt az absztrakt kezelő rendszer nyitóoldaláról letöltheti. https://mkot2020-abstract.congressline.hu/congressline/abstract/frontend

Hogyan ellenőrizhetem a böngészőmet?
Nyissa meg azt a programot, amivel az internetet használja. Kattintson a súgó menüre és nézze meg a böngésző névjegyét, ha szükséges frissítse böngészőjét egy újabb verzióra.

A rendszer nem fogadja el az e-mail címemet.
Az e-mail címbe ne írjon nagy betűket, mindig kis betűket használjon!

MENTÉS ÉS ELŐNÉZET gombra kattintottam és nem történik semmi.
Kérjük ellenőrizze az összes beírt adatot és keressen pirossal kiemelt hiba üzeneteket vagy töltse ki a hiányzó kötelező mezőket.
Gyakori üzenetek például: Válassza ki az előadót!, Ellenőrizze az absztrakt hosszúságát! minimum karakter 1400, stb.

MENTÉS ÉS ELŐNÉZET gombra kattintottam és a rendszer nem mentette el az absztraktomat.
MENTÉS ÉS ELŐNÉZET gombra kattintva, ellenőrizheti absztraktját.
Ha módosítani szeretné, a szerkeszt gombra kattintson.
Ha az absztraktját rendben találta, kattintson a mentés gombra és az absztraktját a rendszer elmenti.